'Balotelli was een vergissing, ik had het helemaal mis want hij was rampzalig'

'Balotelli was een vergissing, ik had het helemaal mis want hij was rampzalig'

08-06-2023 23:52
50

Technisch directeur Barth Constantin van FC Sion vindt dat hij een enorme fout heeft gemaakt, door Mario Balotelli naar de club te halen. Dat vertelt hij aan het Zwitserse Blick. Sion degradeerde uit de Zwitserse competitie en dat komt volgens Constantin mede door de Italiaan.

"Ik geef toe dat ik het helemaal mis heb gehad met hem", vertelt een woeste Constantin over Balotelli. "Het was een vergissing om hem te contracteren. De komst van Mario zorgde voor enthousiasme, maar het werd een rampzalig verblijf." De 32-jarige spits kwam in de zomer van 2022 over van Adana Demirspor, maar hij kon de Zwitsers niet weerhouden van degradatie.

Balotelli heeft nog een contract tot 2024, maar inmiddels heeft hij zich onmogelijk gemaakt in Zwitserland. Zo kwam hij niet meer opdagen bij de club, weigerde hij eerder al om in te vallen en riep hij op trainingskamp dat teamgenoten vrouwen naar zijn kamer moesten brengen. "Hij moest twintig doelpunten maken, maar het waren er maar vijf. Hij leverde niet de prestaties die we van hem hadden verwacht", luidde de tactische analyse van Constantin.