Stewart over Bakayoko

Stewart vreesde ondanks miljoenenbod niet voor Bakayoko-exit: 'Was niet te koop'

3 september 2023 om 10:56
Laatste update: 3 september 2023 om 13:26

PSV is vanaf moment één heel duidelijk geweest richting geïnteresseerde clubs: Johan Bakayoko was niet te koop. Dat laat technisch directeur Earnest Stewart weten in een uitgebreid interview met diverse media, waarond het Eindhovens Dagblad

Bakayoko werd de laatste dagen voor het sluiten van de transfermarkt veelvuldig in verband gebracht met een vertrek bij PSV. Brentford zou zich op de valreep nog in Eindhoven hebben gemeld met een bod van 40 miljoen euro. "Hij was niet te koop", reageert Stewart. "Uiteindelijk komen dan bedragen op tafel, ook van Brentford inderdaad. Het ene bod was wat hoger dan het andere. Johan was ook niet van plan om te gaan."

Bakayoko bleef uiteindelijk, én kreeg op Deadline Day ook nog gezelschap van Hirving Lozano, eveneens een rechtsbuiten. "Dat er nu in combinatie met Hirving Lozano veel spelers zijn? Dat vind ik niet", vervolgt Stewart, die alvast vooruit kijkt naar het overvolle schema. "Wij gaan straks heel veel wedstrijden spelen. Als ik robots zou kunnen kopen die altijd fit zijn en niet geschorst raken, hoef je maar elf mensen in je selectie te hebben. Dat bestaat dus niet. Daarom hebben we Ricardo Pepi ook gekocht. Luuk de Jong is vorig jaar een aantal wedstrijden niet beschikbaar geweest en als je dan een aantal wedstrijden met je handen in het haar zit, dat wil je niet."

Geen optie tot koop
Waar PSV bij de huurtransfers van Sergiño Dest en Malik Tillman wel een optie tot koop bedong, gebeurde dat niet bij de transfer van Armel Bella-Kotchap, die overkwam van Southampton. "Bij Armel Bella-Kotchap had dat ook gekund, maar die optie hadden wij nooit kunnen betalen. Dan is het zinloos en daarom hebben we deze niet opgenomen. Verder willen we bij contracten de regie houden. Liever geen clausules waardoor wij niet aan het stuur zitten, al kun je nooit nooit zeggen omdat er in onderhandelingen afspraken gemaakt kunnen worden."