Stewart met uitgebreid interview

Stewart vindt dat PSV geen risico's heeft genomen deze zomer: 'Nee, helemaal niet'

3 september 2023 om 09:18

Earnest Stewart heeft in gesprek met diverse media, waaronder De Telegraaf, uitgebreid stilgestaan bij de afgelopen transferperiode van PSV. De technisch directeur van de Eindhovenaren is tevreden en geeft aan zich niet te herkennen in het feit dat PSV grote risico's heeft genomen. 

"Als ik kijk naar de plannen waarmee we de transferwindow in zijn gegaan dan kan ik wel zeggen, dat we het grootste gedeelte voor elkaar hebben gekregen wat we graag wilden. Het is wel zo dat we ons complete plan niet in één window kunnen uitvoeren. Daar heb je zeker wel drie windows voor nodig", aldus Stewart tegenover De Telegraaf. 

PSV legde uiteindelijk een recordbedrag op tafel, een gegeven waar Stewart niet zo veel aan heeft. "De historie ken ik niet. Het doet er ook niet toe. Het gaat erom dat je een plan hebt met elkaar en dat probeer je uit te laten komen. Ik ben er niet mee bezig of het dan een record is. Het gaat erom dat je plan ten uitvoer is gebracht. Het was een behoorlijke puzzel. Vorig jaar is heel hard gewerkt om een situatie te creëren, waarbij je vooraf zou kunnen investeren in plaats van een window in te gaan waarbij je moest wachten tot de verkopen zouden vallen. Dat heeft echt wel geholpen."

In het uitgebreide interview wordt Stewart ook de vraag voorgelegd of PSV veel risico heeft genomen deze window. De directeur van de Eindhovenaren denkt er het zijne van. "Nee, helemaal niet. Ik denk dat het vaak heel zwart-wit wordt gebracht. Maar ik herken me daar niet in. Met mijn collega’s, onder wie ook financieel directeur Jaap van Baar, heb ik elke dag gesproken over het plan dat we hadden en hoe we dat zouden uitvoeren. Je hebt dus die ijkpunten. Bijvoorbeeld na de kwalificatie voor de Champions League maak je een keuze om Lozano te halen. Anders had je een andere keuze gemaakt."