Fraser krijgt tijdens PSV-zege 'rot op' te horen vanaf tribune: 'Ik begrijp het'

Fraser krijgt tijdens PSV-zege 'rot op' te horen vanaf tribune: 'Ik begrijp het'

03-09-2023 07:57 Laatste update: 08:03
71

Er klonken zaterdagavond tijdens RKC Waalwijk - PSV (0-4) kritische geluiden vanaf de tribune. Deze waren gericht aan Henk Fraser, die na vier verliespartijen op rij onder de druk staat bij de Brabanders. De trainer heeft begrip voor de ontevredenheid en geeft aan dat hij gewoon zijn ding blijft doen. 

In de tweede helft was er vanaf de tribune 'Fraser rot op' te horen. Dat werd gescandeerd nadat PSV uit was gelopen naar 0-4. RKC incasseerde zodoende alweer de dertiende tegentreffer van het seizoen. "Ik begrijp het en eerlijk gezegd kan ik me er alles bij voorstellen",aldus Fraser na afloop, opgetekend door het Brabants Dagblad. "Die mensen zitten daar met hun hart voor de club. Laten we heel eerlijk zijn: ik moet die jongens zo ver zien te krijgen. Ik kan voor mezelf een beeld hebben, maar voor die supporters is dat heel anders."

Pijn doet het de 57-jarige Fraser niet. "Nee, daar ben ik te oud voor. Ik respecteer het en het is niet zo dat ik er schijt aan heb, maar ik moet verder hier wel mijn ding doen. Je ziet het graag anders natuurlijk, maar ik heb er geen moeite mee omdat ik zelf ook aan die kant gestaan heb, als kleine jongen. Dat kan ik mensen niet kwalijk nemen."

Etienne Vaessen sprak zich fel uit tegen de spreekkoren. "Dat vind ik nergens op slaan", vertelt de doelman, die opkomt voor zijn trainer. "De trainer maakt op mij en de rest van de groep een uitstekende indruk. De keuzes die hij maakt, snappen we allemaal. Om dan meteen te zeggen dat de trainer moet oprotten...Als RKC staan we nu waar we staan, we hebben nog geen kleintjes gehad. Dus je moet dat niet op de trainer afschuiven. Het ligt aan ons, wij moeten mannelijker zijn, duels spelen", aldus de zelfkritische keeper.