'Bepalende' PSV-speler uitgelicht: 'Wat mij betreft kan hij basis bij Oranje'

'Bepalende' PSV-speler uitgelicht: 'Wat mij betreft kan hij basis bij Oranje'

03-09-2023 07:40
151

Mario Been vindt dat Joey Veerman tijdens RKC Waalwijk - PSV nadrukkelijk heeft gesolliciteerd naar een basisplaats bij Oranje. De middenvelder van de Eindhovenaren tekende tijdens het met 0-4 gewonnen uitduel voor de openingstreffer en behoorde net als midweeks tegen Rangers FC (5-1) tot de uitblinkers. 

"Hij is bepalend voor dit PSV", aldus Been zaterdagavond bij De Eretribune. "Ik vind het echt een geweldige speler. Wat mij betreft kan hij in de basis bij Oranje. Ik denk dat hij samen met Frenkie de Jong op het middenvelder kan spelen, al is de vraag of dat de juiste balans is. Tegen Griekenland lijkt me dat van wel", vervolgt de analist, die daarmee doelt op het EK-kwalificatieduel op donderdag 7 september. 

Ook collega-analist Marciano Vink ziet een middenveld met De Jong een Veerman wel zitten. "Ik vind dat goede voetballers altijd met elkaar op het middenveld moeten kunnen spelen." Karim El Ahmadi heeft ook geen twijfels over de voetaballende kwaliteiten van Veerman. "Alleen over het omschakelen. Ik vond Schouten opbouwend vandaag ook geweldig, misschien dat hij in de toekomst Frenkie de Jong beter zou aanvullen."

De inmiddels 24-jarige Veerman speelde tot nu toe één interland. Dat was afgelopen juni, toen hij als invaller binnen de lijnen werd gebracht tegen Italië (2-3). Toen gaf de PSV'er direct een assist.