Van den Boomen: 'Vraag mezelf ook af waarom het toen beter ging'

Van den Boomen mist één speler bij Ajax: 'Met hem had ik een heel goede klik'

3 september 2023 om 17:22
Laatste update: 3 september 2023 om 17:48

Branco van den Boomen beseft dat het beter moet bij Ajax. De 28-jarige middenvelder beleeft een moeizame start in Amsterdam, hoewel hij in de voorbereiding nog de nodige indruk maakte. 

Van den Boomen, die transfervrij overkwam van Toulouse, predikt vooral geduld na het doelpuntloze gelijkspel tegen Fortuna Sittard. "Ik snap dat er veel kritiek is, want we moeten beter. Er was te weinig diepte, te weinig beweging. Maar ik denk dat we ons moeten realiseren dat we tijd nodig hebben", zegt hij voor de camera van ESPN. "Je speelt met jongens die je nauwelijks kent en geen band mee hebt. Die band probeer je in een paar dagen te creëren, maar dat is niet makkelijk."

"Dat heeft niet met de trainer te maken, dat heeft niet met de spelers te maken. Dat heeft te maken met een nieuw proces en die zijn lang", vervolgt Van den Boomen, die wel erkent dat hij zelf ook beter moet. "We hebben allemaal talent, anders spelen we niet bij Ajax. Ik heb het gevoel dat ik echt beter kan en ook écht een goede speler kan zijn voor Ajax. Alleen moet je wel automatismen hebben. Daar kunnen we nu twee weken aan werken."

Van den Boomen ziet opvallend genoeg dat het in de voorbereiding beter liep bij hemzelf. "Ik vraag mezelf ook af waarom het in de voorbereiding een stuk beter ging dan nu. Maar ik heb het antwoord niet. Het enige wat er misschien mee te maken kan hebben is dat ik een hele goede klik had met Mohammed Kudus. Tegen Heracles zag je dat ik hem vaak zocht en dat het beter ging."

"Het is voor mij hetzelfde als voor het hele team: ik moet keihard werken om connecties te maken", besluit de Veldhovenaar, die opnieuw een duo vormde met Benjamin Tahirovic centraal op het middenveld.