Perez is snoeihard: 'Ik geef Ajax 0.0 procent kans om kampioen te worden'

Perez is snoeihard: 'Ik geef Ajax 0.0 procent kans om kampioen te worden'

3 september om 20:41
Laatste update: 4 september om 15:04

Ajax heeft '0.0 procent kans' op het kampioenschap, zo stelt Kenneth Perez. De analist ziet dat alles onvoldoende is in Amsterdam en heeft ook 'heel, heel grote vraagtekens' bij het gros van de aankopen.

Op bezoek bij Fortuna Sittard liep Ajax al voor de tweede keer dit seizoen tegen puntenverlies aan. Met veel debutanten kwamen de Amsterdammers niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel. "Vandaag die Sutalo: die stond er wel. Ik vind Tahirovic ook wel oké, maar de rest: heel, heel groot vraagteken", begint Perez bij Dit Was Het Weekend over de twaalf zomeraankopen van Ajax.

"Misschien kom ik erop terug, maar ik geef Ajax 0.0 procent kans om kampioen te worden", gaat Perez verder. "Dat is onmogelijk met deze selectie. Van de top tot de vierde linksback: het is bij Ajax niet voldoende en niet goed genoeg om kans te maken op het kampioenschap. De trein dendert door, in de vorm van PSV, Feyenoord, AZ en FC Twente."

"Als Ajax zo veel tijd nodig heeft, ik hoorde iets over drie, vier of vijf maanden, dan is die trein al lang voorbij. In niets lijkt dit op een sterk Ajax, als ik heel eerlijk moet zijn. In echt niks. Ze hadden geluk dat ze niet verloren tegen Fortuna", besluit een kritische Perez.