Steijn ontevreden: 'De tijd zal leren of er voldoende kwaliteit is bij Ajax'

Steijn ontevreden: 'De tijd zal leren of er voldoende kwaliteit is bij Ajax'

03-09-2023 17:32 Laatste update: 04-09-2023 10:01
227

Maurice Steijn was niet te spreken over het spel van Ajax in het uitduel met Fortuna Sittard. De Amsterdammers speelden gelijk (0-0) en verspilden daarmee dure punten, weet ook de coach.

"Er is nog een hoop werk te doen", aldus Steijn in gesprek met ESPN. "Het is duidelijk dat dit team nog niet in elkaar is ingespeeld. We hebben nog niet met elkaar kunnen trainen. De tijd zal leren of er voldoende kwaliteit is."

"Ik vind het moeilijk om er op basis van een wedstrijd iets over te zeggen", vervolgde Steijn. "Een aantal spelers speelden niet gelukkig. Ik wil niet te kort door de bocht gelijk conclusies eraan verbinden."

Ajax verstuurde in Sittard maar liefst 88 verkeerde passes. "Als je niet zuiver passt en de meest simpele dingen gaan niet goed, dan weet je dat er nog veel werk te verrichten is", zei Steijn, die daarentegen wel tevreden was over het spel van Brian Brobbey. "Hij was ongelukkig vandaag: twee keer kwam hij op buitenspel en hij brak een keer door, alleen stapte hij uit zijn schoen. Ik ben voorzichtig met hem, hij heeft al veel gespeeld. Hij had ook wat hamstringklachten."

Steijn zag één lichtpunt bij Ajax: "Jay Gorter heeft de nul gehouden."

Alles over deze bizarre transferzomer op een rijtje! Check #DoneDeal de podcast: