'Ik ben vijf jaar weg bij Ajax, maar ik ken gewoon helemaal niemand meer'

'Ik ben vijf jaar weg bij Ajax, maar ik ken gewoon helemaal niemand meer'

04-09-2023 09:11
92

Mitchell Dijks speelde jarenlang voor Ajax, maar van een band met de Amsterdamse club is nog maar amper sprake. De selectie is onherkenbaar geworden voor de linksback van Fortuna Sittard.

"Ik kende helemaal niemand", zegt Dijks, die Ajax vijf jaar geleden verliet, tegen ESPN. "Davy Klaassen ging net op het laatste moment weg (naar Internazionale, red.). Ik dacht: misschien tref ik met hem nog iemand die ik ken. Maar er was gewoon helemaal niemand meer die ik kende. Ik weet dat het in de voetbalwereld zo is dat mensen komen en gaan. Maar een heel nieuw elftal... Ik ben vijf jaar weggeweest. Dus dat voelde wel gek."

Wat niet gek, maar voor Dijks 'heerlijk' voelde, was het verdiende punt dat Fortuna Sittard pakte tegen Ajax (0-0). "Maar ik denk dat er nog wel meer in zat, ook met die penalty natuurlijk. We moeten de lat eigenlijk hoger leggen voor onszelf. Om heel eerlijk te zijn, hadden we donderdag al gekeken naar de wedstrijd van Ajax (tegen Ludogorets, red.) en je ziet dat het niet het Ajax is van normaal."

Alles over deze bizarre transferzomer op een rijtje! Check #DoneDeal de podcast: