De Mos wil meer speeltijd Ajax-talent: 'Heel grote club in de wereld wil hem'

De Mos wil meer speeltijd Ajax-talent: 'Heel grote club in de wereld wil hem'

04-09-2023 12:14
72

Aad de Mos houdt een pleidooi voor Silvano Vos bij Ajax. Volgens de analist verdient de achttienjarige middenvelder meer kansen in het eerste elftal en zit niet voor niets een Europese topclub achter hem aan.

Vos maakte dit seizoen nog geen minuten, mede door de concurrentie van aankopen als Benjamin Tahirovic en Branco van den Boomen. Bovendien trok Ajax op de valreep nog Sivert Mannsverk aan. "Ik blijf het zeggen: een jongen als Vos… Ik weet uit zeer betrouwbare bronnen dat een heel grote club in de wereld Vos ziet als opvolger van een heel grote speler. Dat zie ik ook in hem. Vos is buitencategorie", zegt De Mos bij Goedemorgen Eredivisie.

Om welke club het gaat wil De Mos niet onthullen. "Dat ga ik niet noemen, dat hoef ik niet te zeggen", reageert de oud-trainer van Ajax, die lijkt te ontkennen dat het gaat om Atlético Madrid. Transferexpert Fabrizio Romano meldde eerder dat de Spaanse topclub achter Vos aanzit. 

De Mos vindt Vos een 'heel goede speler'. "Hij moet nu vlieguren maken bij Ajax, om zich verder te ontwikkelen. Je hoeft geen kenner te zijn om te zien dat hij van de buitencategorie is. Die jongen moet spelen." Vos verlengde in juli nog zijn contract bij Ajax tot medio 2028.

In de Keuken Kampioen Divisie speelde Vos dit seizoen drie wedstrijden voor Jong Ajax. In totaal heeft hij 39 duels namens de beloften achter zijn naam staan. Daarin scoorde hij vijf keer en gaf hij vier assists.