'Ze kunnen honderd miljoen bieden, mijn beslissing is om bij PSV te blijven'

'Ze kunnen honderd miljoen bieden, mijn beslissing is om bij PSV te blijven'

04-09-2023 16:13
79

Clubs maakten in de laatste dagen van de transferperiode verwoed jacht op Johan Bakayoko, maar de twintigjarige Belg had daar geen boodschap aan. Ook een bod van Brentford van veertig miljoen euro bracht hem niet aan het twijfelen.

"Er is best veel gebeurd natuurlijk, het was druk rondom mij", erkent Bakayoko in gesprek met de NOS. "Maar het is gelukt om gefocust te blijven." Dat het voor hemzelf duidelijk was dat hij bij PSV wilde blijven, hielp daarbij. "Die beslissing had ik al aan het begin van de transferperiode gemaakt. Natuurlijk, als je zulke aanbiedingen krijgt dan denken mensen dat je daar toe voelt aangetrokken, maar ik ben nooit van gedachten veranderd."

Bakayoko, die zaterdag een assist gaf tegen RKC Waalwijk (0-4), is niet klaar in Eindhoven. "Het was mijn bedoeling om bij PSV te blijven, om hier kampioen te worden en zover mogelijk in de Champions League te komen." De rechtsbuiten beseft wel dat veertig miljoen een fors bedrag is. "Ja, dat is een best hoog bedrag", lacht hij. "Maar ik ben voetballer en focus mij op het veld. Ze kunnen veertig, vijftig of honderd miljoen bieden, ik heb de beslissing genomen om te blijven."

Bakayoko zag er met Hirving Lozano wel een grote concurrent bij komen. "Daar ben ik hartstikke blij mee. Met goede spelers hebben we meer kans om onze doelen, en ook mijn persoonlijke doelen, te halen: kampioen worden." Bang voor de concurrentie is hij niet. "Nee, zeker niet. Daar hou ik van."