'Chelsea wil langer door met Maatsen en schotelt Nederlander nieuw contract voor'

'Chelsea wil langer door met Maatsen en schotelt Nederlander nieuw contract voor'

05-09-2023 15:43
15

Chelsea wil Ian Maatsen langer aan de club binden. Dat meldt Fabrizio Romano. De 21-jarige Nederlander heeft momenteel bij The Blues nog een verbintenis lopen tot medio 2024. 

De toekomst van Maatsen is de laatste weken geregeld onderwerp van gesprek. De linksback keerde deze zomer na een ijzersterk seizoen bij Burnley terug naar Chelsea. Hij draaide een goede voorbereiding. Er werd even gesproken over interesse van Ajax, waarna Burnley hoopte hem op de valreep terug te halen naar Turf Moor. 

Maatsen koos ervoor bij Chelsea te blijven, en kan volgens Romano nu zijn handtekening zetten onder een nieuw contract. Tot wanneer, wordt niet vermeld. De Italiaanse transferexpert weet dat dit op Deadline Day ook al aan de orde was. De toekomst van Maatsen is nu afhankelijk van het feit of hij wel of niet bijtekent. Als hij dat niet doet dan is een uitgaande transfer volgende zomer waarschijnlijk. 

Momenteel is Maatsen in Zeist. De linkervleugelverdediger maakt deel uit van de selectie van het Nederlands elftal, dat komende donderdag tegen Griekenland speelt. Wellicht maakt de linkspoot dan zijn debuut.