Bakayoko: 'Ik liet de media maar praten, had zelf al lang mijn keuze gemaakt'

Bakayoko: 'Ik liet de media maar praten, had zelf al lang mijn keuze gemaakt'

08-09-2023 10:29 Laatste update: 11:38
55

Het leek kantje boord, maar uiteindelijk bleef Johan Bakayoko na een roerige transferperiode gewoon bij PSV. Althans kantje boord, de Belg vertelt zelf dat hij allang had besloten om in Eindhoven te blijven. In gesprek met het Algemeen Dagblad deelt hij zijn beweegredenen daarvoor.

"Ik had dat al voor de zomer beslist", vertelt Bakayoko over zijn aanblijven bij PSV. Er kwam nog een bieding van veertig miljoen euro binnen van Brentford, maar ook de Premier League kon de Belg niet verleiden. "Ik wilde met PSV naar de Champions League en voor het kampioenschap spelen. Het klopt dat er veel beweging was rond mij, maar ik bleef kalm bij mijn beslissing. Ik liet de media maar praten en focuste me op voetbal."

Voor Bakayoko was er ook geen twijfel. Hij wilde zich laten zien bij PSV, ook met het oog op een belangrijk toernooi. "Ik wilde zijn bij een club waar ik van hou en die ook van mij houdt. Voor het EK wil ik me zoveel mogelijk tonen. De Champions League is een mooi podium." Bakayoko zit ook deze interlandperiode bij de A-selectie van de Belgen.

Bakayoko zit nu al een aantal interlandperiodes bij de hoofdmacht van de Rode Duivels en daar werd hij door twee spelers in het bijzonder goed opgevangen. "Romelu Lukaku is als een grote broer. Samen met Yannick Carrasco was hij een van de eerste spelers die me hartelijk welkom heette bij de nationale ploeg. Lukaku is een echte leider, ook verbaal. Iedereen in de kleedkamer houdt van hem."