Nederlandse enclave bij het Castellón van Schreuder breidt verder uit

Nederlandse enclave bij het Castellón van Schreuder breidt verder uit

08-09-2023 13:07
24

Gervane Kasteneer, die sinds zijn vertrek bij PEC Zwolle begin deze zomer zonder club zat, is weer onder de pannen. De 27-jarige aanvaller heeft een contract getekend bij CD Castellón, waar Dick Schreuder trainer is.

Voor Kasteneer is Castellón zijn vierde buitenlandse avontuur, na eerder bij 1. FC Kaiserlautern, Coventry City en Heart of Midlothian FC te hebben gespeeld. In het promotieseizoen van PEC was hij geen vaste waarde onder Schreuder, die hem nu wel naar Spanje haalt. De 52-jarige oefenmeester nam eerder al Haris Medunjanin mee naar Castellón.

Naast Medunjanin en Kasteneer spelen nog twee Nederlanders bij Castellón. Daijiro Chirino kwam vlak voor het verstrijken van de transferdeadline ook over van PEC, terwijl de negentienjarige Jozhua Vertrouwd werd overgenomen van Jong FC Utrecht. Roland Baas speelde tot voor kort ook bij de Spaanse club, maar is recent vertrokken.

Castellón is dit seizoen actief op het derde niveau van Spanje. Met Schreuder aan het roer moet een vijfjarenplan gerealiseerd worden. Binnen die tijd wil de club in La Liga uitkomen.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by CD Castellón (@cdcastellon)