Nederlandse verdediger vertrok naar Castellón: 'De beste keuze uit mijn carrière'

Nederlandse verdediger vertrok naar Castellón: 'De beste keuze uit mijn carrière'

30-06-2023 17:50 Laatste update: 18:00
20

Voor Roland Baas was de overstap van De Graafschap naar CD Castellón, de club waar Dick Schreuder onlangs werd gepresenteerd, de beste keuze uit zijn carrière. De voormalig verdediger van De Graafschap heeft het naar eigen zeggen prima naar zijn zin in Spanje, zo vertelt hij in #DoneDeal de podcast van VoetbalPrimeur.

Baas vertrok op de laatste dag van de vorige transferperiode naar Castellón. "Ik zat in Deventer met mijn vriendin op de bank. Toen zeiden we tegen elkaar: 'we moeten het nog een half jaar volhouden bij de Graafschap en daarna zullen we het wel gaan zien'. Toen werd ik ineens gebeld door mijn zaakwaarnemer. Hij kwam met Castellón aan en zei: 'dit is een once in a lifetime kans voor jou, omdat je naar het buitenland wil'. Wij waren gelijk enthousiast. Dat was de beste keuze uit mijn carrière."

De verdediger wilde zelf weg bij De Graafschap. "Ik had daar geen perspectief meer. Dan kijk je naar oplossingen. De Graafschap heeft goed meegewerkt en zo heb ik deze kans gekregen." Baas moest na zijn vertrek snel schakelen in Castellón. "In het begin was het erg hectisch, omdat we op de laatste dag van de transferwindow vertrokken. Mijn vriendin moest haar werk opzeggen. Je voelt je wel heel erg snel op je plek hier. Spanjaarden helpen je overal mee. We werden met open armen ontvangen, ook door de supporters. De club leeft hier echt. Heel veel tijd om te wennen was er niet."

Niveau
Volgens Baas is het derde niveau in Spanje vergelijkbaar met de Eredivisie. "We spelen bijvoorbeeld ook tegen Real Madrid Castilla, Atletico Madrid B en andere grote clubs met veel talenten. Tiki-taka van de keeper tot aan de spits is hier heel normaal. Ook fysiek zijn de spelers hier erg goed. Ze blijven maar gaan. In combinatie met de passie die erbij komt kijken denk je wel van: zo dit is écht voetbal spelen."