Anderlecht ziet forse biedingen op PSV'er Bakayoko: 'Geen fout gemaakt'

Anderlecht ziet forse biedingen op PSV'er Bakayoko: 'Geen fout gemaakt'

08-09-2023 23:48
80

Dat clubs als Paris Saint-Germain en Brentford tientallen miljoenen over hebben voor PSV-aanvaller Johan Bakayoko zal bij Anderlecht voor gemengde gevoelens zorgen. Toch beweert jeugdtrainer Roel Clement dat Paars-Wit geen fout heeft gemaakt.

Bakayoko werd weggestuurd uit de jeugd van Club Brugge, waarna hij via KV Mechelen bij Anderlecht terechtkwam. Daar liet een contractaanbieding echter op zich wachten. Daardoor koos de rechtsbuiten voor PSV. 

Wedden

Meer odds

Clement benadrukt in het Het Nieuwsblad dat een verbintenis er wel zou zijn gekomen. "Dat zou er zeker gekomen zijn. Maar Johan was pas één seizoen eerder overgekomen van KV Mechelen, het was een beetje vroeg." Anderlecht was bovendien nog niet honderd procent overtuigd. "Zeker omdat Johan lichamelijk vroeg matuur was. Hij was sterker, groter en krachtiger dan zijn leeftijdsgenoten – daardoor kon hij vaak uitblinken. Dan moet je voorzichtig zijn: zal zo een speler de nodige stappen blijven maken?"

De Belgische club rekende op een langer verblijf van Bakayoko. "We dachten ook stomweg dat Johan bij ons zou blijven. Hij had een goed seizoen gehad, was gelukkig bij ons, maar er was ook nog groeimarge. De club heeft geen fouten gemaakt. Opeens was daar PSV. En Johan was ongeduldig. Het was zijn keuze om te vertrekken."