Ronaldo zet zich in voor ramp in Marokko

Spaanse media: Ronaldo opent deuren van hotel voor slachtoffers aardbevingsramp

10 september 2023 om 13:55
Laatste update: 10 september 2023 om 14:32

Cristiano Ronaldo gaat zijn luxueuze hotel in Marrakech beschikbaar stellen voor slachtoffers van de aardbevingsramp in Marokko. Diverse Spaanse en Portugese media, waaronder AS, maken melding van de geste van de Portugese sterspeler. 

Het Pestana CR7 Marrakech, waar Ronaldo eigenaar van is, heeft in totaal 174 kamers. Het hotel wordt voornamelijk bezocht door de rijkere toeristen en inwoners, maar zal de komende tijd fungeren als en plek waar slachtoffers van de vernietigende ramp van afgelopen vrijdag, waarbij tot dusver al ruim tweeduizend mensen om het leven kwamen, onderdak kunnen vinden.

Niet alleen Ronaldo heeft zijn hulp aangeboden. Ook andere spelers proberen hun steentje bij te dragen. Zo doneerde de nationale ploeg van Marokko bloed. Trainer Adil Ramzi, die Jong PSV onlangs inruilde voor het Marokkaanse Wydad AC, vertelde bij radioprogramma NOS Langs de Lijn van Radio 1 over zijn persoonlijke ervaring. "Ik ben naar buiten gerend. Mensen zijn overleden, huizen zijn kapot. Het verdriet is zo groot. Dit gun je niemand. Dat raakt mij heel erg."