Flick ontslagen door Duiste bond

Update: Duitse bond kan op zoek naar nieuwe bondscoach, Flick definitief ontslagen

10 september 2023 om 16:28
Laatste update: 10 september 2023 om 16:33

Hansi Flick krijgt voor maandag te horen dat hij is ontslagen als bondscoach van Duitsland. Dat melt BILD zondagmiddag. De 58-jarige oefenmeester staat onder grote druk na een flink aantal teleurstellende resultaten op een rij. 

Flick ligt al geruime tijd onder een vergrootglas in Duitsland. Die Mannschaft verloor onder zijn leiding vier van de laatste vijf wedstrijden, een historisch slechte reeks binnen de Duitse voetbalgeschiedenis. Zaterdagavond was Japan met liefst 1-4 te sterk. 

Sinds die pijnlijke nederlaag zit Flick op de schopstoel. Volgens BILD, dat zich baseert op bronnen binnen de voetbalbond, is het zelfs al duidelijk dat hij deze zondag nog zal worden ontslagen. Rudi Völler, sportief directeur van de Duitse nationale ploeg, zal de honneurs waarnemen voor het oefenduel met Frankrijk van komende dinsdag. 

Völler geldt volgens BILD echter niet als een optie voor de lange termijn. Het medium weet dat Julian Nagelsmann wordt beschouwd als de topkandidaat. Hij zit zonder club sinds zijn vertrek bij Bayern München. 

Update: Flick is officieel ontslagen als bondscoach van Duitsland. Dat maakt de DFB zondagmiddag bekend via de officiële kanalen. 'De commissies waren het erover eens het nationale team een nieuwe impuls nodig had na de recentelijke teleurstellende resultaten. Sportief succes heeft de hoogste prioriteit voor de DFB. De beslissing was dus onvermijdelijk.' Rudi Völler, Hannes Wolf en Sandro Wagner nemen de taken van Flick tijdelijk over. Zij staan komende dinsdag voor de groep, als Duitsland een oefenwedstrijd speelt tegen Frankrijk.