Flekken: 'Dan zit je er niet lekker in en moet je overleven'

Zelfkritische Flekken: 'Dan zit je er niet lekker in en moet je overleven'

10 september 2023 om 23:36
Laatste update: 10 september 2023 om 23:42

Mark Flekken is opgelucht na de nipte zege van het Nederlands elftal op Ierland. De doelman onderschrijft dat hij een moeizame start kende in Dublin.

Flekken ging razendsnel in de fout in de opbouw door Frenkie de Jong in moeilijke positie aan te spelen. De Ieren kregen daardoor meteen een grote kans. "De wedstrijd begon niet zo lekker", reageert de Limburger bij de NOS. "Mijn pass mag daar niet gespeeld worden. Dan wordt die situatie wel nog verdedigd, maar dat is dan de aanleiding voor de hoekschop. Uit die hoekschop komt die ongelukkige handsbal, dan sta je al heel vroeg in de wedstrijd, die heel belangrijk is, 1-0 achter. Dan loop je achter de feiten aan."

Voor Flekken was dat een bittere pil. "Ja, tuurlijk. Je stelt je het begin van zo’n wedstrijd heel anders voor. Maar je moet ermee leven. Helaas speel ik die bal in plaats van hem de tribune in te rossen." Het was een les voor de rest van de wedstrijd. "Als je zo een wedstrijd begint, dan zit je er natuurlijk vanaf het begin niet lekker in. Dan moet ik inderdaad toegeven dat ik op bepaalde momenten voor iets meer zekerheid ben gegaan door de ballen weg te stompen die ik ook had kunnen vangen. Dan probeer je zo’n wedstrijd gewoon te overleven."

"Ierland heeft het ons knap lastig gemaakt. Dan moet je daar proberen mee om te gaan, proberen de oplossingen te vinden. Die heb ik niet gevonden de eerste helft", vervolgt de zelfkritische Flekken. "Ook al is het niet makkelijk voor een keeper, je moet toch door. Gelukkig hebben we het als team overleefd, een veel betere tweede helft gespeeld en de drie punten meegenomen."