Gakpo over Weghorst

Gakpo bedankte Weghorst na afloop voor cruciale goal: 'Lekker, Wout!'

11 september 2023 om 07:47
Laatste update: 11 september 2023 om 07:53

Cody Gakpo is Wout Weghorst dankbaar voor zijn belangrijke en winnende doelpunt tegen Ierland. Eerstgenoemde, die Oranje in de eerste helft nog op 1-1 zette, nam na afloop een momentje om zijn teamgenoot te complimenteren. 

Gakpo staat na afloop van de 1-2 zege voor de camere van de NOS, waar hem gevraagd wordt wat hij precies tegen Weghorst zei tijdens hun onderonsje in de catacomben. "Ja lekker Wout!", antwoordt Gakpo. "Het was een belangrijke voor het land. We zijn er heel blij mee."

Op basis van de voor Oranje dramatische openingsfase zag het er niet naar uit dat er uiteindelijk nog gewonnen zou worden in Dublin. "Ik denk dat de Ieren het goed hebben gedaan. We hebben veel meer kwaliteit eigenlijk, maar het was een lastige pot. Ik denk dat we niet echt goed begonnen. Meteen een corner tegen, wat kansen voor hun. Dan zitten zij er meteen lekker in. Voor de rest konden we wat geduldiger aan de bal zijn en misschien wat meer kansen creëren."

Een antwoord op de vraag hoe het kan dat Oranje zich in de openingsfase zo liet overrompelen, moet Gakpo schuldig blijven. "Dat is denk ik een van de mooie dingen van het voetbal. Soms weet je wat je te wachten staat, alleen dan komt het alsnog over je heen. We hebben het vooral over onszelf afgeroepen, omdat we niet scherp aan de wedstrijd begonnen. Dan weet je dat je achter de feiten aan moet lopen. Maar we hebben ze ingehaald, de feiten."