'Olympique Lyon ontslaat Blanc na slechtste seizoensstart in de geschiedenis'

'Olympique Lyon ontslaat Blanc na slechtste seizoensstart in de geschiedenis'

11 september 2023 om 13:14

Olympique Lyon heeft trainer Laurent Blanc de laan uitgestuurd. Dat melden L’Équipe en RMC Sport maandagmiddag. De Franse club behaalde slechts één punt uit vier duels.

De prestatie van Lyon betekent de slechtste seizoensstart ooit. De club bezet voor het eerst sinds 1995 de laatste plek in de Ligue 1. Volgens Blanc kon Lyon weinig doen op de transfermarkt wegens financiële beperkingen. "Ik ben niet verantwoordelijk voor alles", zei hij eerder. "Natuurlijk is het opleiden van spelers onderdeel van het project, maar als je kijkt wanneer Lyon prijzen won, waren het niet de jonge spelers die daarvoor zorgden. Ze hadden wel een aandeel, maar ze werden omringd door geweldige spelers. Dat we geen spelers mogen aantrekken, weegt heel zwaar op ons."

Volgens Franse media wordt het vertrek van Blanc spoedig wereldkundig gemaakt. De manager heeft in Lyon nog een contract tot medio 2024. Assistent-trainer Jean-François Vulliez staat tijdelijk voor de groep, totdat de opvolger bekend is. Naar verluidt is Genaro Gattuso één van de kandidaten om het stokje van Blanc over te nemen. Ook Julen Lopetegui en Oliver Glasner worden genoemd.

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast: