'De harde waarheid is dat ik nu nog niet goed genoeg ben voor PSV 1'

'De harde waarheid is dat ik nu nog niet goed genoeg ben voor PSV 1'

11 september 2023 om 14:27

Jong PSV-speler Emmanuel van de Blaak hoopt op een doorbraak in de hoofdmacht onder Peter Bosz. De achttienjarige centrumverdediger beseft dat er nog werk aan de winkel is.

Afgelopen zomer kreeg Van de Blaak in de voorbereiding de kans zich te laten zien aan Bosz. Het was nog niet genoeg om definitief aan te sluiten bij de A-selectie. "En dat is wel nog altijd mijn doel. Je moet durven dromen en de lat hoog leggen om als voetballer te slagen", laat hij optekenen door het Eindhovens Dagblad. Op zestienjarige leeftijd werd Van de Blaak al doorgeschoven naar Jong PSV. Mede door een zware knieblessure is hij dat podium nog niet ontgroeid.

"De harde waarheid is dat ik nu nog niet goed genoeg ben voor PSV 1 en ik doe er alles aan om dat toch te worden", aldus Van de Blaak. "Ik hoop dat het harde werk van nu straks loont en weet ook dat je bij PSV te maken hebt met fantastische spelers. Daar op achttienjarige leeftijd al in de basis staan, is ontzettend moeilijk. Toch moet je dat doel hebben en je bij tegenslagen meteen voornemen om alles te overwinnen. Mijn doel is om dit seizoen de beste verdediger van de Keuken Kampioen Divisie te worden en daarna door te stoten."

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast: