Engelse media: Duitse bond stelt shortlist op, Van Gaal weet waar hij aan toe is

Engelse media: Duitse bond stelt shortlist op, Van Gaal weet waar hij aan toe is

11 september 2023 om 15:13
Laatste update: 11 september 2023 om 15:17

Louis van Gaal is niet concreet in beeld als nieuwe bondscoach van de nationale ploeg van Duitsland. Althans, volgens Engelse media heeft de DFB een shortlist opgesteld van kandidaten die de ontslagen Hansi Flick kunnen opvolgen.

Flick werd na de 1-4 oefennederlaag tegen Japan op straat gezet door de Duitse bond. BILD had een lijst met namen in handen die in beeld waren om Flick op te volgen. Een van de namen op die lijst was die van Van Gaal. De voormalig bondscoach van Oranje reageerde zelf al op de interesse, maar inmiddels lijkt het er niet op dat hij daadwerkelijk bij Die Mannschaft aan de slag gaat.

The Telegraph meldt dat de DFB om tafel gaat met Julian Nagelsmann (zonder club) en Matthias Sammer, die een managementfunctie bij Borussia Dortmund combineert met eenzelfde functie bij de Duitse bond. Als met geen van beide trainers een akkoord wordt bereikt, komt Rudi Völler in beeld. Völler, sportief directeur bij de voetbalbond, neemt door het ontslag van Flick de honneurs waar als bondscoach. Hij zou tot het EK 2024 de keuzeheer kunnen blijven.