Genee verklapt toekomst Sneijder

Genee deelt toekomstplannen Sneijder: 'Hoop echt dat hij dat zelf kan vertellen'

11 september 2023 om 21:28

Wilfred Genee heeft maandagavond bij Veronica Offside verteld dat Wesley Sneijder deze week start met het volgen van 'een aantal heel bijzondere opleidingen'. Deze opleidingen zouden de voormalig middenvelder, die de afgelopen periode vaak gelinkt werd aan een Ajax-terugkeer, kunnen helpen op weg naar een functie binnen de voetballerij. 

"Ik vind hem een fantastische gozer en ik hoop dat hij een weg kan vinden in het voetbalwereldje", aldus Genee. "Hij begint deze week, en dat moet hij zelf vertellen, aan een aantal heel bijzondere opleidingen. Ik hoop ook echt dat hij dat binnenkort zelf kan vertellen. Het zijn nogal verrassende opleidingen als je het mij vraagt. Maar daar kan hij veel mee doen in de managementsfeer. Dat zal het meer worden", vervolgt de presentator. 

Tafelgenoot Hugo Borst vraagt zich vervolgens hardop af welke functie goed bij Sneijder zou passen. "Hij kan op veel treinen springen, maar wat moet hij nou doen? Trainer worden? Technisch directeur? Spelersmakelaar? Hij heeft zoveel opties. Maar die verspreidt hij voorlopig. Volgens mij weet hij het zelf niet." Dick Advocaat weet wel in welke rol hij de recordinternational van Oranje het best ziet gedijen. "Hij is toch geboren voor het onderhandelen, voor het praten en bezig zijn? Ik zie hem echt als een td. Ik denk dat hij dat uitstekend kan." 

Sneijder heeft de afgelopen weken contract gehad met Ajax-trainer Maurice Steijn over een rol in de technische staf, maar tot een terugkeer naar Amsterdam heeft dat nog niet geleid, iets wat ook niet meer lijkt te gaan gebeuren. Jan Boskamp hoopt echter van wel. "Ik vind dat hij naar Ajax moet gaan. Hij kan juist nu ontzettend veel leren daar. Als alles goed gaat, leer je geen fluit."