Sneijder trots: 'Ben met hem aan de slag gegaan, liep iedereen bij Ajax voorbij'

Sneijder trots: 'Ben met hem aan de slag gegaan, liep iedereen bij Ajax voorbij'

05-09-2023 19:42
89

Wesley Sneijder ziet dat Fortuna Sittard-aanvaller Tijjani Noslin in korte tijd grote stappen heeft gemaakt. De buitenspeler is tot nu toe de grote smaakmaker bij Fortuna, terwijl Sneijder de geboren Amsterdammer drie jaar geleden nog onder handen heeft genomen.

Tegen Ajax miste Noslin weliswaar een penalty, maar hij vormde de hele wedstrijd een plaag voor de Amsterdamse defensie. "Ik vond hem tegen Ajax geweldig", zegt Sneijder aan tafel bij Veronica Offside. "Dat staat los van die gemiste strafschop. Als je bij Ajax iedereen voorbijloopt, terwijl je in zo'n korte tijd van de amateurs naar de profs bent gegaan: dan verdient dat alleen maar lof."

Tot twee jaar geleden was Noslin namelijk nog niet actief in het betaald voetbal. In zijn laatste jaar bij de amateurs speelde hij zelfs bij het DHSC van Sneijder. "Hij kwam toen binnen en werd bestempeld als hele moeilijke jongen. Ik zag echt wat in hem, dus ben ik een jaar met hem aan de slag gegaan. Hij beheerst namelijk alles: hij kan koppen, hij heeft een voorzet, actie, goede dribbel en is snel. Die jongen had alles om het betaald voetbal te halen"

"Dat lastige heb ik er in de eerste week uitgehaald bij hem", gaat Sneijder verder. "Hij kwam in het begin te laat, maar daarna nooit meer. Hij is aan de slag gegaan, waarna Fortuna uiteindelijk kwam. Ik heb toen gezegd: geef hem een jaar de tijd, hij moet wennen aan het betaald voetbal en elke dag trainen. Daarna staat hij er voor je. Nu lopen ze met hem weg."

Op Deadline Day kon Noslin zelfs een transfer naar de Championship maken, onthult Sneijder. "Een transfer naar Millwall is op de allerlaatste dag nog afgeketst. Ze wilden wel aan de eisen van Fortuna voldoen, maar de club vond het niet meer nodig om Noslin te verkopen. Er wordt in ieder geval zeker op hem gelet, ook in het buitenland."