'Bayern neemt Nagelsmann-obstakel weg'

'Bayern neemt Nagelsmann-obstakel weg', Van Gaal spreekt zich nogmaals uit

12 september 2023 om 12:27

Julian Nagelsmann is een - zo niet dé - kandidaat om de nieuwe bondscoach van Duitsland te worden. De Duitse voetbalbond DFB nam nog geen contact op met de 36-jarige coach, maar krijgt wel bemoedigende signalen van Bayern München.

Nagelsmann staat officieel nog op de loonlijst van Der Rekordmeister, dat hem in maart aan de kant schoof. De Bundesliga-kampioen hoopte een afkoopsom te ontvangen, maar weet dat de DFB deze niet kan betalen. Daarom lijkt Bayern bereid om de oefenmeester vrij te geven, zodat het verlost wordt van zijn salaris, stelt onder meer Sky Sport.

Wedden

Meer odds
  • logo

    Ulm

  • logo

    Bayern München

Het lokale TZ weet dat een vriendschappelijke wedstrijd tussen Bayern en Duitsland als oplossing kan dienen. De opbrengsten van dat duel zouden dan voor de club zijn. Daarmee lijkt de weg vrij voor Nagelsmann om Hansi Flick op te volgen. Die laatste werd ontslagen na de smadelijke 1-4 nederlaag tegen Japan. De onrust in Duitsland is groot, negen maanden voor het EK in eigen land.

Volgens Sky is de eerder genoemde Matthias Sammer momenteel geen kandidaat, terwijl Jürgen Klopp wordt uitgesloten zolang hij bij Liverpool werkzaam is. Ook Louis van Gaal lijkt weinig hoop te hoeven koesteren, al is zijn naam wel gevallen.

De ex-bondscoach van Oranje acht zichzelf in ieder geval weinig kansrijk. "Ik voel me vereerd dat ik tot één van de kandidaten mag worden gerekend. Maar er is nog nooit een buitenlander gekozen voor de functie van bondscoach in Duitsland."