Oud-Ajacied stopt noodgedwongen met voetbal: 'Dacht dat het wel goed zou komen'

Oud-Ajacied stopt noodgedwongen met voetbal: 'Dacht dat het wel goed zou komen'

12 september 2023 om 16:23

Lorenzo Ebecilio is officieel gestopt als profvoetballer. Dat bevestigt de oud-middenvelder van Ajax in gesprek met ESPN. Vorig jaar liep hij nog stage bij FC Emmen, maar kwam hij niet in aanmerking voor een contract.

Ebecilio werd bij Emmen topscorer in de voorbereiding, maar het lukte niet. "Ik sprak daar met jongens en die dachten ook wel dat het goed zou komen. Dat gevoel had ik zelf ook wel, ook omdat ik wel echt mijn best deed. Ik kwam uit de tweede divisie van Cyprus, twee keer trainen in de week. Naar weer terug bij Emmen twee keer trainen per dag. Nou dat gaat niet in de koude kleren zitten. We zijn er niet uitgekomen, erg jammer."

Met recht is Ebecilio een ware voetbalnomaad te noemen. Na zijn vertrek bij Ajax kwam hij terecht bij clubs in Oekraïne, Rusland, Cyprus, Griekenland, Servië en Nederlandse amateurteams. Ook die voetbalreis deed Ebecilio wel wat. "Ik had het gevoel dat ik zeker de laatste drie jaar echt stil heb gestaan. Elke keer denk je ik wil hier weg en dan ga je het toch weer ergens anders proberen. Het gevoel was er niet meer, dus ik ben officieel gestopt."