Bruggink vraagt Perez soms om mening

Bruggink baalt van misgelopen Twente-transfer: 'Geloof erg in die jongen'

13 september 2023 om 07:14

Arnold Bruggink vindt het lastig om zijn eigen werk als technisch directeur van FC Twente te analyseren. Niet voor niets vraagt hij voormalig ESPN-collega's soms naar hun mening.

"Dan stuur ik Kenneth Perez een berichtje: wat vind jíj hier eigenlijk van? Kan over van alles gaan. Ik weet zeker dat ik van Kenneth een eerlijk antwoord krijg. Zelf kom je toch in een soort tunnel, dat merk ik nu al", zegt Bruggink tegen Voetbal International. Als hij even in zijn ESPN-rol kruipt, dan kijkt hij vooral naar de buitenspelers. "Daar zit ten opzichte van vorig jaar het grote verschil. Van een afstand zou je sec concluderen: op die posities is Twente niet beter geworden."

Wedden

Meer odds
  • logo

    N.E.C.

  • logo

    FC Twente

Twente zag met Virgil Misidjan en vooral Vaclav Cerny twee gevaarlijke vleugelflitsers vertrekken. Niet voor niets wilde Bruggink Ruben van Bommel aantrekken. Die koos echter voor AZ. "Daar baal ik nog wel van, ja. Ik had sterk de indruk dat Ruben zou kiezen tussen AZ en Twente. Ik geloof heel erg in die jongen, in zijn manier van spelen. Hij heeft echt iets wat wij heel erg nodig hadden. Diepte in zijn spel, snelheid. Sterk stoïcijns karakter ook."

"We hebben veel tijd in hem gestopt", vervolgt Bruggink. "Ik ben twee keer in Meerssen geweest. Was hartstikke leuk, vader Mark ken ik natuurlijk heel goed. Voor mijn gevoel hebben we alles gedaan om Ruben binnen te halen, maar het was niet genoeg. Misschien hadden we op financieel vlak nog verder moeten gaan. Ik had hem heel graag gehad. En ik denk dat hij hier heel erg had gepast."