Twente hoopt op verlengingen: 'Als dat niet lukt, kijken we in winter naar ander'

Twente hoopt op verlengingen: 'Als dat niet lukt, kijken we in winter naar ander'

05-09-2023 20:57
41

Arnold Bruggink wil dolgraag drie aflopende contracten verlengen bij FC Twente. Robin Pröpper, Gijs Smal en Max Bruns liggen allemaal tot medio 2024 vast in Enschede.

Twente heeft een hectische transferperiode achter de rug, maar technisch directeur Bruggink kan direct aan de bak. De club wil verlengen met Pröpper, Smal en Bruns, waarbij de prioriteit bij eerstgenoemde ligt. "Het zou heel fijn zijn als dat zou lukken", zegt Bruggink in de podcast De Ballen Verstand. "We hebben aangegeven dat we het heel graag willen."

Smal heeft meerdere keren aangegeven dat hij openstaat voor een nieuwe uitdaging, maar toch hoopt Twente ook met de linksback te verlengen. "Hij raakte geblesseerd tegen Hammarby en at kwam ons heel slecht uit. We hadden toen geen directe back-up, omdat we hebben meegenomen dat hij vorig seizoen alles heeft gespeeld. Dan denk je nu wel: oké, we gaan nog proberen om met Gijs te verlengen."

Bruggink houdt ook rekening met een scenario waarin dat niet lukt. "Dan gaan we ons in de winter al voorbereiden en kijken of we dan al direct iemand kunnen aantrekken. Als de nieuwe linksback uit het buitenland komt, krijgt hij dan een aanpassingsperiode."