Werk Hamstra bij Ajax de hemel ingeprezen: 'Mag ik pleiten voor een standbeeld'

Werk Hamstra bij Ajax de hemel ingeprezen: 'Mag ik pleiten voor een standbeeld'

13 september 2023 om 10:17

Gerry Hamstra heeft geweldig werk afgeleverd door Antony precies op tijd te verkopen, althans dat vindt Ajax-watcher van De Telegraaf Mike Verweij. In de podcast Kick-Off vertelt de journalist dat hij de loopbaan van de Braziliaan niet meer goed ziet komen en oppert hij zelfs voor een standbeeld van Hamstra.

"Mag ik even twintig seconden pleiten voor een standbeeld van Hamstra bij Ajax", vertelt Verweij gekscherend. "Hij heeft Antony echt net op tijd voor honderd miljoen euro verkocht." Hamstra was bij de verkoop van de Braziliaan de belangrijkste man. Tijdens de verkoop in 2022 bleef Ajax voet bij stuk houden en wilde het Antony alleen voor honderd miljoen euro verkopen. Dat is ook het bedrag dat Manchester United uiteindelijk heeft overgemaakt.

Verweij denkt ook dat Antony zijn carrière inmiddels wel kan vergeten. De 23-jarige aanvaller wordt beschuldigd van bedreiging en geweld tegenover meerdere vrouwen. "Ik denk dat hij een heel groot probleem heeft en United daar zero tolerance in is. Dan wordt je gewoon weer opgepakt door club die daar minder moeite mee heeft, bijvoorbeeld een Celta de Vigo of Getafe. Dan kun je weer door. Dat heb je bij Mason Greenwood ook gezien."