Volgende kandidaat valt definitief af bij Duitse ploeg: 'Hij is niet beschikbaar'

Volgende kandidaat valt definitief af bij Duitse ploeg: 'Hij is niet beschikbaar'

13 september 2023 om 10:58

Jürgen Klopp wordt zeker niet de nieuwe bondscoach van het Duitse nationale elftal. Dat heeft de zaakwaarnemer van de coach van Liverpool gezegd tegenover Sportschau. Klopp wil zich gewoon aan zijn contract houden bij The Reds.

"Hij heeft gewoon nog een langdurig contract bij Liverpool", vertelt zaakwaarnemer Marc Kosicke over de situatie van Klopp. "Hij is niet beschikbaar voor het bondscoachschap van een landenteam." Klopp heeft nog een contract tot de zomer van 2026 bij Liverpool en daar wil hij zich dus ook aan houden. De Duitser is sinds 2015 al trainer van de Engelse ploeg en kan dus met het uitdienen van zijn contract over een tienjarig jubileum heen gaan.

Wedden

Meer odds
  • logo

    Ipswich Town

  • logo

    Liverpool

Daarmee valt één mogelijke kandidaat al af voor de bondscoachpositie van Duitsland. Die Mannschaft leek te focussen op Julian Nagelsmann (clubloos) en Matthias Sammer. Laatstgenoemde is werkzaam bij de Duitse bond en lijkt op dit moment dus geen optie. Nagelsmann zou ook neigen naar een positie bij een club en niet bij een land. Als ook hij afzegt komen namen als Louis van Gaal wellicht toch nog in beeld.