Southgate over Saudi-Arabië: 'Wie bepaalt of dat acceptabel is?'

Southgate over Saudi-Arabië: 'Wie bepaalt of dat acceptabel is?'

13 september 2023 om 19:31

Engels bondscoach Gareth Southgate is nog niet van plan om naar Saudi-Arabië te reizen om Jordan Henderson live te bekijken, zo meldt The Telegraph. In Engeland is Henderson onderwerp van gesprek, nadat hij naar Saudi-Arabië vertrok terwijl hij zich al jarenlang openlijk inzet voor de LHBTQ-gemeenschap.

Henderson was onderdeel van de Engelse selectie voor de duels tegen Oekraïne en Schotland (respectievelijk 1-1 en 1-3 winst). Tegen Oekraïne kwam de middenvelder het hele duel in actie, en tegen Schotland bleef hij op de bank. Henderson ligt in Engeland onder vuur, maar Southgate prees de speler van Al-Ettifaq voor zijn optreden in de interland tegen Oekraïne.

Southgate geeft aan dat hij, als hij Henderson wil blijven selecteren, hij op een zeker moment zijn wedstrijden live zal moeten bekijken in Saudi-Arabië. Hij zal daarbij in overleg gaan met de Engelse voetbalbond, over of het al dan niet gepast is om naar het land te reizen. Een dergelijke reis zou voor controverse kunnen zorgen, omdat homoseksualiteit er illegaal is en er de doodstraf op staat. "Daar had ik nog niet over nagedacht", sprak de bondscoach. "Wie bepaalt of dat acceptabel is of niet? Als ik geadviseerd wordt om niet te gaan, zal ik niet gaan."