De Mos voorspelt

De Mos voorspelt Europese wedstrijden Nederlandse club: 'Ajax wordt derde'

13 september 2023 om 22:05
Laatste update: 13 september 2023 om 22:06

Aad de Mos heeft zijn licht laten schijnen op de aankomende Europese campagnes van Feyenoord, PSV en Ajax. De oud-trainer verwacht dat alle drie de Nederlandse clubs overwinteren, maar dat de Amsterdammers na de winter wel afscheid moeten nemen van de Europa League. 

"Ik denk dat Ajax met Marseille de strijd moet aangaan voor de tweede plaats, maar dat ze uiteindelijk derde worden", aldus De Mos tegenover Voetbal International. De andere tegenstanders van de Amsterdammers in Groep B zijn Brighton & Hove Albion en AEK Athene. "Ze hebben geluk dat ze AEK in de groep hebben. Dat is de minste tegenstander."

Feyenoord, dat komende dinsdag het CL-bal opent met een thuiswedstrijd tegen Celtic, gaat meer succes boeken, aldus De Mos. "In alle thuiswedstrijden zijn ze in staat om te winnen. Celtic zal kinderachtig spelen, aanvallend. Al hebben ze wel een geslepen coach in Brendan Rodgers. Maar het valt in de categorie Rangers. Daar moet Feyenoord twee keer van winnen. Simeone en Sarri zijn bang voor De Kuip; die zullen de gedachte hebben om niet te verliezen daar. Die gaan op de counter loeren en proberen via een handigheidje een wedstrijd te winnen. Feyenoord schakelt Lazio of Atlético uit en pakt de tweede plaats."

De 76-jarige De Mos verwacht ook dat PSV, eveneens CL-deelnemer, overwintert. "Samen met Arsenal, die worden eerste. Het is wel een gunstige loting. Het zwarte beest, de scherprechter, zit hem in Lens. Er zit altijd snelheid en voetbal in die ploeg. De ploeg die de fout maakt Lens te onderschatten, vliegt eruit. Dat mag PSV zeker niet doen. Maar ik denk dat PSV nu op de rails staat; ze spelen fantastisch voetbal. Het enige nadeel is dat je een vervelende openingswedstrijd bij Arsenal hebt"