'Een fitte El Ghazi is een speler die Ajax kan gebruiken, een win-win-situatie'

'Een fitte El Ghazi is een speler die Ajax kan gebruiken, een win-win-situatie'

14 september 2023 om 09:11

Anwar El Ghazi zou zeker nog een versterking kunnen zijn voor Ajax dit seizoen, althans dat vindt Karim El Ahmadi. De analist vertelt bij Voetbalpraat van ESPN dat er bij de Amsterdammers wat nodig is aan de rechterkant en dat El Ghazi dat kan bieden.

"Je hebt nu alleen Steven Berghuis en Carlos Forbs die daar kunnen spelen", vertelt El Ahmadi over de rechtsbuitenpositie bij Ajax. "Je hebt met hem El Ghazi wel een ander type aan de rechterkant. Ik denk dat het een win-win-situatie is als je hem zes maanden of een jaar een contract geeft. Hij moet zichzelf laten zien en je kunt op de rechtsbuitenpositie wat anders gaan spelen." El Ghazi traint vanaf woensdag weer mee bij Ajax om zijn conditie op peil te houden.

Het contract van El Ghazi bij PSV werd deze zomer ontbonden waardoor hij transfervrij is. Vroeger speelde hij al langere tijd voor Ajax en El Ahmadi denkt dat dat hem nu een voordeel kan opleveren. "Als El Ghazi fit is, zie ik in hem een speler die je kunt gebruiken bij Ajax. Hij is ook iemand die al heeft gepresteerd bij Ajax. Hij weet wat hij daarvoor moet doen."

Kees Kwakman zit ook aan tafel en hij is het niet eens met El Ahmadi. "Ze zitten wel een beetje krap in de rechtsbuitens, maar ik denk het niet. Ik vond hem bij PSV niet heel overtuigend."