Van den Boomen dacht stiekem aan Oranje bij transfer naar Ajax: 'Speelde mee ja'

Van den Boomen benoemt aspect dat hij miste in Frankrijk: 'Was heerlijk bij Ajax'

14 september 2023 om 11:19

Branco van den Boomen is zielsgelukkig dat hij weer de 'branie' mag voelen van spelen bij Ajax. De middenvelder keerde afgelopen zomer terug in Amsterdam en had daar een aantal belangrijke redenen voor. Zo ook het Nederlands elftal.

"Het Nederlands elftal speelde zeker mee ja", vertelt Van den Boomen na een vraag van Ajax Life over zijn terugkeer. "Als je in Nederland voetbalt, kom je toch eerder in beeld. Het is een droom om voor Oranje uit te komen. Bij Ajax is de kans groter om geselecteerd te worden. Het was niet de hoofdreden om terug te keren bij Ajax." Van den Boomen maakte begin deze zomer transfervrij de overstap van Toulouse naar Amsterdam, de club waar hij in de jeugd ook al speelde.

Van den Boomen miste in Frankrijk zijn tijd bij Ajax en dan vooral de beruchte 'Amsterdamse bluf'. "Die Amsterdamse branie, het uitgaan van eigen kracht. Het gevoel hebben dat je altijd gaat winnen. Dat miste ik soms bij andere clubs. Als teamgenoten stelden dat een wedstrijd lastig werd, was ik de eerste die riep dat we gingen winnen."

De ontwikkeling die Van den Boomen heeft doorgemaakt sinds zijn eerste periode bij Ajax, verbaasd hem ook nog altijd. "Mijn droom was om op een goed niveau te voetballen. Bij Ajax of in het buitenland. Op jonge leeftijd werd ik terecht weggestuurd, omdat ik niet goed genoeg was. Dat ik nu terug ben, betekent dat ik stappen heb gemaakt."