'Salarislimiet Barça eist slachtoffer: winterse transfer haast onmogelijk'

'Gevolgen salarislimiet: Barça kan reeds vastgelegde winteraankoop niet halen'

14 september 2023 om 21:15

Vitor Roque dreigt het slachtoffer van de nieuwe salarislimiet bij FC Barcelona te worden. De Catalanen bereikten al een akkoord met Club Athletico Paranaense over een winterse transfer van de achttienjarige spits, maar kunnen hem nu niet meer veroorloven.

Dat melden Spaanse media, waaronder Relevo. Barça kreeg donderdag de rekening gepresenteerd voor de nog altijd nijpende financiële situatie: La Liga heeft de salarislimiet van de titelhouder meer dan gehalveerd, van 648 miljoen euro naar 270 miljoen. Dat terwijl de club zo'n 400 miljoen kwijt is aan lonen.

Volgens onder meer Relevo is het onwaarschijnlijk dat Barcelona in januari in staat is om Vitor Roque aan te trekken. Bronnen binnen de club achten dit zelfs vrijwel onmogelijk. Het is een streep door de rekening voor trainer Xavi, die de jonge Braziliaan er graag bij had gehad als back-up voor Robert Lewandowski. Blaugrana lijkt echter minimaal tot de zomer te moeten wachten.

Om de nieuwe klap op te vangen hoopt Barça zo snel mogelijk de sponsorinkomsten verder te vergroten. Daarnaast worden uitgaande transfers overwogen, maar de club lijkt sportief geen concessies te willen doen. Een andere oplossing zou een nieuw salarisoffer van spelers zijn. Zo verlengde Marc-André Ter Stegen onlangs zijn contract, waardoor zijn salaris over meerdere jaren kan worden uitgesmeerd. Barça heeft dit ook voor ogen met Frenkie de Jong, maar ze willen de Nederlander - die van grote waarde is binnen de lijnen - niet onder druk zetten.

Roque staat te boek als één van de grootste aanvallende talenten van Brazilië. Dit seizoen scoorde hij twintig keer en gaf hij acht assists in 41 officiële duels. Naar verluidt betaalt Barcelona dertig miljoen euro voor hem. Dat bedrag kan door bonussen nog flink oplopen.