'Voor ik bij Barcelona speelde was ik een machine, nu ben ik een mens geworden'

'Voor ik bij Barcelona speelde was ik een machine, nu ben ik een mens geworden'

15 september 2023 om 09:16
Laatste update: 15 september 2023 om 09:21

Robert Lewandowski stelt dat hij sinds hij bij FC Barcelona speelt een ander mens is. De Poolse topspits geeft naar eigen zeggen minder om het aantal doelpunten dat hij maakt.

"Vóór Barcelona was ik een machine, hier ben ik een mens geworden", laat Lewandowski optekenen door AS. Bij de 35-jarige aanvaller staat plezier voorop, sinds hij in Catalonië speelt. "Het gaat nu om het vastleggen van herinneringen. Bij Bayern was het af en toe krankzinnig, helemaal toen ik 41 goals in één seizoen maakte", doelt hij op het seizoen waarin hij het Bundesliga-record van Gerd Müller afnam.

"Records breken is niet langer mijn hoofddoel", vervolgt Lewandowski. "Dit zijn mijn laatste jaren als profvoetballer. Begrijp me niet verkeerd: ik wil nog steeds succesvol zijn en goals maken, maar ik ben daarin niet meer zo vasthoudend als voorheen."

Saudi-Arabië
Lewandowski had, net als de meeste topvoetballers, afgelopen zomer de mogelijkheid om naar Saudi-Arabië te verkassen. "Daar heb ik niet eens over nagedacht. Ik ben heel gelukkig in Barcelona; in het team, in de stad en met mijn gezin."

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast: