Ten Hag gaat in op situatie Sancho: 'Hij is nu niet belangrijk'

Ten Hag gaat in op situatie Sancho: 'Hij is nu niet belangrijk'

15 september 2023 om 23:44

Erik ten Hag weet niet of Jadon Sancho ooit nog uitkomt voor Manchester United. De Nederlandse manager wil al zijn aandacht nu richten op het Premier League-duel met Brighton van zaterdagmiddag.

"Daar denk ik nu niet aan", reageert Ten Hag op de vraag of Sancho ooit nog het shirt van Manchester United zal dragen. "We spelen een belangrijke wedstrijd, we gaan een reeks in met veel duels in korte tijd. Daar focus ik mij op."

Manchester United maakte donderdag bekend dat Sancho voorlopig geen deel uitmaakt van de selectie. De Engelse aanvaller ligt overhoop met Ten Hag, die hem passeerde voor de kraker tegen Arsenal vanwege een gebrekkige discipline op de training. De 23-voudig international beet vervolgens via X van zich af en verweet de Nederlander onwaarheden te verspreiden. Naar verluidt weigert hij daarvoor zijn excuses aan te bieden.

"Ik weet niet hoe lang de disciplinaire kwestie zal duren, maar zoals ik al zei, ik denk daar niet aan", vervolgt Ten Hag. "Ik denk aan de manier waarop het team vooruitgang moet boeken. We gaan ook de Champions League in. Ik moet met veel rekening houden om de juiste beslissingen te nemen. Het onderwerp Sancho is nu niet belangrijk. Wat belangrijk is, is dat ik mijn team moet voorbereiden."

"Het gaat ook niet om mij, het gaat om het team en de club", vervolgt Ten Hag zijn relaas. "Ik steek mijn energie in het leveren van de beste prestatie zaterdag tegen Brighton. Ik steek al mijn energie in de spelers die wel beschikbaar zijn. Sancho is dat niet, dus op dit moment is hij niet belangrijk, omdat hij geen bijdrage kan leveren."

Ten Hag bestrijdt wel de verklaring van Sancho dat hij onwaarheden vertelt. "Ik ben altijd eerlijk. Je moet dingen intern houden, maar als ik ernaar gevraagd wordt zal ik eerlijk zijn.