Ex-Oranje international kiest na Feyenoord en PSV voor overstap naar Australië

Ex-Oranje-international kiest na Feyenoord en PSV voor overstap naar Australië

16 september 2023 om 07:29
Laatste update: 16 september 2023 om 09:46

Jorrit Hendrix heeft na zijn vertrek bij Fortuna Düsseldorf een nieuwe club gevonden. De 28-jarige middenvelder was sinds 1 juli transfervrij, maar gaat nu officieel aan de slag in Australië. Western Sydney Wanderers wordt de nieuwe bestemming van Hendrix.

Hendrix begon zijn carrière in de jeugd van PSV en werkte zich op naar het eerste elftal van de Eindhovenaren. In het Philips Stadion werd de middenvelder drie keer kampioen van Nederland, alvorens hij in 2021 de deur achter zich dicht trok. 

Voor 500.000 euro trok hij naar Spartak Moskou, maar na een huurperiode bij Feyenoord vertrok hij een jaar later transfervrij naar Düsseldorf. Ook daar kwam Hendrix niet uit de verf en werd zijn contract na een jaar alweer ontbonden.

Tijdens zijn transfervrije status trainde Hendrix mee bij Jong PSV. Bij Western Sydney Wanderers wordt de middenvelder die één interland voor Oranje speelde, onderdeel van een ambitieus project. De club werd in 2012 opgericht, maar vorig jaar eindigde het team al vierde op het hoogste niveau van Australië.