United-icoon adviseert Ten Hag: 'Bij Ferguson had hij nooit tweede kans gekregen'

United-icoon is helemaal klaar met Sancho: 'Hij heeft nog nooit gepresteerd hier'

16 september 2023 om 08:02
Laatste update: 16 september 2023 om 08:51

Peter Schmeichel is van mening dat Jadon Sancho geen kans meer moet krijgen bij Manchester United. De oud-doelman van de club refereert daarbij terug aan de ondoorgrondelijke wegen van Sir Alex Ferguson. Onder hem had Sancho snel duidelijkheid gekregen.

"Sancho had nooit een tweede kans gehad onder Ferguson", vertelt een geïrriteerde Schmeichel bij BBC Radio 5 Live. "Dit is een jongen die voor een enorm bedrag naar de club is gehaald, maar hij heeft nooit gepresteerd. Het is niet het eerste probleem dat Sancho met de club heeft gehad. Ferguson had daar zeker iets tegen gedaan. Vandaag is het natuurlijk anders, maar iedereen die zich uitspreekt tegen de manager. Daar hou ik niet van."

Schmeichel vindt het sowieso vervelend dat het bij Manchester United steeds meer gaat over zaken buiten het voetbal. "Dat kan niet de bedoeling zijn. Het is enorm vervelend dat we over zaken bij de club praten, die niets met voetbal te maken hebben. Het gaat altijd over andere dingen. Manchester United heeft over de hele wereld zoveel aanzien, maar ging het maar altijd gewoon over voetbal."