Hyballa reageert op vertrek bij NAC: 'Spelers belden me dat ze het jammer vonden'

Hyballa geeft opheldering over ontslag: 'Spekkies-grap heb ik een keer gemaakt ja'

16 september 2023 om 08:49

Volgens Peter Hyballa is er weinig waar van alle aantijgingen aan zijn adres na zijn ontslag bij NAC. De trainer heeft tegenover ESPN schriftelijk gereageerd op de commotie die is ontstaan, na de onthullingen over zijn discutabele manier van trainen. Volgens Hyballa zelf vonden de spelers het jammer dat hij vertrok.

"Ik wil niet natrappen naar NAC", leest Hans Kraay jr. voor uit een verklaring van Hyballa. "Ik had een hele goede band met mijn assistenten. Ik ben ook gebeld door verschillende spelers die het heel jammer vinden dat ik weg ben. Waarom ik ben ontslagen kan ik op dit moment geen antwoord op geven. Ik heb ook Pierre van Hooijdonk nog per telefoon gesproken. Geen verkeerd woord over NAC."

Toch wil Hyballa een paar dingen duidelijk maken. Zo zou hij volgens eerdere berichtgeving Jort van der Sande een mietje hebben genoemd. "Dat heb ik nooit gezegd. Ik heb een goede verhouding met Van der Sande. Die heeft mij van de week nog geappt en die is dus niet vertrokken met ruzie."

Ook de grap over 'spekkies' werd breed uitgemeten en daar denkt Hyballa ook het zijne van. "Op trainingskamp heb ik een bonte avond georganiseerd. Toen heb ik drie groepen gemaakt, waarvan er eentje de spekkies heette. Dat waren de jongens die wat mij betreft misschien ietsjes vetgehalte hebben. Die grap heb ik eenmalig gemaakt."