Zaakwaarnemer Steijn positief over Mislintat: 'Logisch, hij is gespecialiseerd'

Zaakwaarnemer Steijn positief over Mislintat: 'Logisch, hij is gespecialiseerd'

16 september 2023 om 09:13

Rodger Linse, de zaakwaarnemer van onder andere Maurice Steijn, vindt dat Sven Mislintat logische keuzes heeft gemaakt deze zomer. Volgens de belangenbehartiger hebben hij en Steijn hun ideeën wel voorgelegd aan de Duitser, maar maakte hij andere keuzes. Dat is volgens Linse zijn goed recht.

"Als de spelers die de trainer aandraagt om welke reden dan ook niet haalbaar zijn, verandert het scenario", vertelt Linse in gesprek met De Volkskrant. "Dat is een beleidskeuze van de club. Het is ook logisch om spelers te laten kopen door iemand die daarin is gespecialiseerd. Het samenstellen van een selectie is een puzzel. Alle posities dubbel bezetten, met verschillende types. Dat heeft Mislintat gedaan."

Linse is in ieder geval niet bang dat het hoofd van Steijn snel op het hakblok komt te liggen. Volgens de zaakwaarnemer is hij een enorm avontuur aangegaan, maar krijgt Steijn de tijd. "NAC was te groot voor de eerste divisie en te klein voor de eredivisie. VVV promoveerde met Maurice en handhaafde zich in de eredivisie. Ajax is totaal anders." Steijn klaagde eerder openlijk over de keuzes van Mislintat. Volgens verschillende media rommelt het tussen de Duitser en de trainer bij Ajax.