'Mislintat laat scouts vanwege lek volledig links liggen, amper overleg bij Ajax'

'Mislintat laat scouts vanwege lek volledig links liggen, amper overleg bij Ajax'

16 september - 07:09 Laatste update: 09:47
287

Volgens het Algemeen Dagblad is er niet alleen hommeles tussen Maurice Steijn en Sven Mislintat bij Ajax, ook het volledige scoutingsapparaat ligt met elkaar overhoop. De Duitser heeft al meerdere keren aangegeven dat er binnen Ajax 'amateuristisch wordt samengewerkt' binnen het scoutingsorgaan.

Mislintat zou intern meerdere keren zijn verbazing hebben uitgesproken over de 'amateuristische samenwerking' binnen de scouting van Ajax. Mede daarom stelde hij Kelvin de Lang van Manchester City aan als nieuwe hoofdscout. Scouts als Michel Doesburg, die lang werkte onder de vertrokken Henk Veldmate, hebben weinig tot geen contact met collega Hans van der Zee. Die is dan weer goed met Mislintat. Communicatie of overleg is er nog maar met een gedeelte van het scoutingsteam.

Een andere reden dat Mislintat regelmatig transfers stilhoudt voor zijn scoutingsteam, is het lekken naar de media. Bij bijvoorbeeld de deals rond Benjamin Tahirovic en Carlos Forbs zorgde de Duitser ervoor dat maar een paar collega’s van deze transfers af wisten. Dit wierp wel zijn vruchten af, aangezien er niets van deze deals uitlekte. Door die aanpak is Mislintat wel 'gebrouilleerd' met sommige scouts en voelen ze zich gepasseerd door de technisch directeur.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s