'Ik zit nu eindelijk bij een topclub, Al Hilal is vergelijkbaar met Real Madrid'

Topspits is helemaal weg van Saudi Arabië: 'Al Hilal lijkt echt op Real Madrid'

16 september 2023 om 12:31

Aleksandar Mitrovic snapt niet waar alle controverse rond de Saudi Pro League vandaan komt. De Servische spits maakte, zoals veel spelers in Europa, de overstap naar het Midden-Oosten en heeft daar nog geen seconden spijt van. Voor Mitrovic voelt het als een echte topclub.

"Ik mis het spel in Engeland niet nee", antwoordt Mitrovic tegenover de Saudische camera’s na afloop van zijn duel met Al Hilal tegen Al Riyadh (6-1). "Ik heb daar heel veel jaar gespeeld. Ik ben blij dat ik nu eindelijk de stap naar een topclub heb kunnen maken. Al Hilal is vergelijkbaar met Real Madrid in Europa. Ik ben hier heel blij en ik wil grootste dingen neerzetten. Titels pakken is ons doel."

De 28-jarige Mitrovic wilde deze zomer dolgraag de overstap maken naar de Saudi Pro League. Het duurde even omdat zijn club Fulham niet direct wilde meewerken, maar uiteindelijk kwam de deal toch rond. Mitrovic maakt tot nu toe een verpletterende indruk in het shirt van Al Hilal. De Servische goalgetter scoorde vijf keer in zijn eerste vier wedstrijden voor de Saudische club.