Potentiële Oranje-speler blinkt uit op Old Trafford: 'Dan blijste man op aarde'

Potentiële Oranje-speler blinkt uit op Old Trafford: 'Dan blijste man op aarde'

17-09-2023 09:45 Laatste update: 10:56
35

Jan Paul van Hecke hoopt dat dit zijn seizoen kan worden bij Brighton. De 23-jarige verdediger mocht ook tegen Manchester United in de basis beginnen. Met een uitnodiging voor het Nederlands elftal is hij desondanks nog niet bezig.

Na de zege op Newcastle United voor de interlandperiode, stond Van Hecke zaterdag ook in de Premier League-topper tegen Manchester United negentig minuten op het veld. "We konden het niet beter wensen. In zo'n historisch stadion met 1-3 winnen, is geweldig", zegt de mandekker tegen Viaplay. "Natuurlijk weten we dat we goed in vorm zijn, maar als je dan zo dominant speelt... Geweldig."

Van Hecke zit zelf ook goed in zijn vel. Hij denkt dat dit het seizoen van zijn doorbraak kan worden. "Zeker. Het is altijd fijn om het vertrouwen van de trainer te krijgen. Twee weken terug ging het goed en nu ook weer, dat betaalt zich uit." 

Desondanks denkt Van Hecke nog niet aan een telefoontje van bondscoach Ronald Koeman. "Het is een beetje vroeg om te zeggen na een paar wedstrijden, ook al heb je het goed gedaan en is het op het hoogste niveau. Laten we het afwachten. Het is een droom van mij en als het gebeurt, dan ben ik de blijste man op aarde. Ik ben in vorm, dat moeten we zo houden. Maar we hebben nog een lange weg te gaan."