Gemengde gevoelens bij Slot: 'Maar Feyenoord is dit niet gewend'

Gemengde gevoelens bij Slot: 'Maar Feyenoord is dit niet gewend'

19 september - 23:50
39

Arne Slot vindt dat de zege van Feyenoord op Celtic verdiend is, maar hij had liever een grotere uitslag neergezet. 

"Als je van het veld afloopt, gaat er wel door je hoofd heen dat onderling resultaat belangrijk kan zijn aan het einde van de groepsfase. Dan had het tegen negen man een hogere uitslag mogen zijn", begint Slot bij Ziggo Sport. Daar wil hij echter niet te lang bij stilstaan. "Zonder onszelf klein te maken, maar we zijn wel Feyenoord en we zijn niet gewend om Champions League-wedstrijden te winnen."

Slot zag dat Feyenoord aan de bal niet goed was in de eerste helft. "Ik schrok daar niet van, je weet dat Celtic agressief druk zet, daar moeten wij aan wennen. Of het waren de zenuwen van de Champions League, dat kan ook", stelt hij bij RTL7. "Maar de opbouw was niet zo goed als normaal. En het druk zetten van ons voor rust was van bedenkelijk niveau. Ik heb het tijdens een blessurebehandeling iets anders neergezet, dus daar was ik nogal druk mee. Maar de rust is daar een beter moment voor."

"Positief vind ik wel dat we in de tweede helft veel beter zijn gaan spelen. Dat zegt ook iets over de persoonlijkheid van de spelers, ze waren niet angstig", vervolgt Slot. "En we hebben weinig weggegeven, dat is belangrijk in de Champions League." Feyenoord liep tegen negen Schotten uit naar een 2-0 zege. "Aan het eind heb ik wel genoten", aldus de oefenmeester. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s