Nieuwe Ajax-details bekend: 'meer Steijn-twijfels, Mislintat omcirkelde 'D-day''

Nieuwe Ajax-details bekend: 'meer Steijn-twijfels, Mislintat omcirkelde 'D-day''

23-09-2023 15:47 Laatste update: 17:51
134

De toekomst van Maurice Steijn bij Ajax ligt momenteel niet meer in handen van Sven Mislintat, maar toch blijft de positie van de oefenmeester onzeker. Het Algemeen Dagblad weet namelijk dat er bij de rest van de clubleiding ook twijfels groeien rondom het functioneren van Steijn.

Mislintat maakte intern al werk van een mogelijk ontslag van Steijn, met wie hij geen goede relatie meer heeft. Intern 'bombardeerde' Mislintat De Klassieker tot een soort D-day voor de Haagse coach. Nu loopt er echter een onderzoek naar de Duitse directeur wegens mogelijke belangenverstrengeling. 'Daarmee lijkt de grootste druk voor Steijn van de ketel, aangezien Ajax Mislintat niet over zijn waarschijnlijke graf laat regeren', schrijft het AD, dat direct een kanttekening plaatst.

'Dat betekent niet dat Steijn zich nu veel meer misstappen kan veroorloven', schetst de krant. 'Ook bij de rest van de clubleiding groeiden de voorbije weken de twijfels of de Hagenees in coaching en optreden wel capabel genoeg is om het gat naar de concurrenten te dichten. Bij een nederlaag van Ajax morgen kunnen de koplopers het verschil na zes speelronden al naar tien punten tillen. Veel meer progressie in spel en vooral resultaat zijn daarmee voor club én trainer bittere noodzaak geworden.'

Zondag staat er dus veel op het spel voor Steijn en Ajax, als Feyenoord op bezoek komt. De Amsterdammers speelden dit seizoen al zeven officiële wedstrijden, maar daar werden er slechts twee van gewonnen.