'Mislintat dringt dagelijks aan bij Steijn om specifieke aankoop op te stellen'

'Mislintat dringt dagelijks aan bij Steijn om specifieke aankoop op te stellen'

23-09-2023 13:10
232

Sven Mislintat zou bijna dagelijks aan Maurice Steijn vragen of hij Diant Ramaj wil opstellen in plaats van Jay Gorter. De reservekeeper die deze zomer werd gehaald van Eintracht Frankfurt was een aankoop uit de koker van de Duitse technisch directeur, maar de trainer wil er niet aan.

Mislintat drong deze zomer aan bij Ajax om Ramaj te halen als tweede keeper achter Gerónimo Rulli. Steijn wilde zelf Nick Olij naar Ajax halen, maar de Duitser kreeg uiteindelijk zijn zin. Volgens Mike Verweij, Ajax-watcher van De Telegraaf, is Mislintat het er dan ook niet mee eens dat Steijn nu Gorter opstelt bij de blessure van Rulli. Hij zou er dagelijks op aandringen om Ramaj onder de lat te zetten.

Steijn gaf echter aan het begin van dit seizoen een duidelijke uitleg waarom hij voor Gorter koos toen Rulli geblesseerd raakte. "Met Ramaj en Gorter hebben we twee talentvolle keepers. Ik heb nu gekozen voor Gorter omdat hij al langer bij de groep zit en onze stijl van spelen meer beheerst. Hij kent de jongens in de achterhoede goed en spreekt de taal. Het zijn kleine dingen die in zijn voordeel vallen, want ze zitten dicht bij elkaar. Ik kies nu voor Jay."

Mogelijke opvolgers Mislintat en Van Gaal als Ajax-redder? Bekijk #DoneDeal nu: