Elia over Lang

Elia onder de indruk van PSV'er: 'De Eredivisie is te makkelijk voor hem'

24 september 2023 om 12:44
Laatste update: 24 september 2023 om 12:54

Noa Lang is eigenlijk te goed voor de Eredivisie, aldus Eljere Elia zondag bij Goedemorgen Eredivisie. De vleugelaanvaller gooit sinds zijn komst naar PSV hoge ogen en was ook tegen Almere City (0-4) weer belangrijk met een schitterende assist. 

Lang wist in vier Eeredivisie-wedstrijd al drie keer te scoren en één assist te leveren. Ondanks dat hij pas een aantal maanden in Eindhoven speelt, lijkt hij nu al onmisbaar bij de ploeg van trainer Peter Bosz. De verwachtingen van Lang zijn hoog, iets wat hij zelf in de hand heeft gewerkt, vindt Elia. "Dat is door hoe hij zich presenteert en wat hij bij Club Brugge heeft gezegd. Hij wilde naar het buitenland, maar is toch naar PSV gegaan om de stap naar de top te kunnen maken."

"De Eredivisie is te makkelijk voor hem, vind ik", vervolgt Elia, tijdens zijn actieve voetballoopbaan eveneens linksbuiten. "Hij had naar een soort middenmoter moeten gaan, een club die net iets beter is dan Club Brugge. Benfica ofzo, en dan de stap maken. PSV is gewoon een topclub die genoeg spelers afgeleverd heeft aan de absolute top of net daaronder. Ik ben fan van Noa, een type waar ik van hou. Noa is Noa, een speler van wie je alles kunt verwachten en die er staat en belangrijk is. Voordat hij naar PSV kwam, waren mensen kritisch, maar uiteindelijk doet hij het gewoon, hij laat zijn voeten spreken."