Atlético dankt Morata en wint van aartsrivaal Real Madrid

Atlético dankt Morata en wint van aartsrivaal Real Madrid

24 september 2023 om 23:05

Atlético Madrid heeft zich na de teleurstellingen van de 3-0 nederlaag tegen Valencia en het 1-1 gelijkspel tegen Lazio op zinderende wijze hersteld. De ploeg van Diego Simeone was met 3-1 te sterk voor aartsrivaal Real Madrid, in een wedstrijd waarin Álvaro Morata een heldenrol opeiste.

Na vier minuten maakte Morata de openingstreffer. De Spaans international koos intelligent positie en uit een voorzet van Samuel Lino knikte de spits de 1-0 binnen. Atléti bleef gevaarlijk via de vleugels en na achttien minuten was daar zelfs de 2-0: Saúl Ñíguez gaf voor en deze keer was het Antoine Griezmann die binnenkopte. Een droomstart voor Atléti, een horrorstart voor de Koninklijke. Nog voor rust deed de ploeg van Carlo Ancelotti echter iets terug via Toni Kroos, die hard binnenschoot en de aansluitingstreffer liet aantekenen.

Net als in de eerste helft kwamen Les Colchoneros sterk uit de kleedkamer. Wat heet, al na een halve minuut spelen werd het 3-1 voor de thuisploeg. Wederom was het Morata die scoorde, uit een tweede assist van Saúl. De spits deed daarmee zijn oud-werkgever pijn. Morata speelde in de jeugdopleiding van alle drie de Madrileense clubs op het hoogste niveau: Atlético Madrid, Getafe en Real Madrid, maar zijn doorbraak beleefde hij bij laatstgenoemde. Uitgerekend hij deed Real de das om. Na ruim tachtig minuten spelen werd de doelpuntenmaker gewisseld. Zijn vervanger was niemand minder dan Memphis Depay, die teruggekeerd is van een blessure. De stand bleef 3-1, waarmee Feyenoord-opponent Atlético de aansluiting enigszins terugvindt en Real de eerste nederlaag lijdt.